Pék

Élelmiszeripar ágazat 3 éves képzése, amely szakképzettség megszerzésével zárul.

A pék a legrégebbi szakmák egyike. Munkájának és szakértelmének köszönhetően kerülhet a boltok polcaira a legalapvetőbb élelmiszerünk, a kenyér. A pék készíti a péksüteményeket, a kalácsokat, pogácsákat, leveles termékeket. A pék munkáját ma már korszerű gépek és technológiák segítik, hogy ne legyen annyira megterhelő, mint régebben. A pék szakma megbecsülése folyamatosan emelkedik, ezért nagy szükség van jól képzett pékekre.

KOMPETENCIAELVÁRÁS

Állóképesség, ügyes mozgás, kézügyesség, csapatmunka.

A SZAKKÉPZETTSÉGGEL RENDELKEZŐ

  • átvételi és raktározási feladatokat végez;
  • előkészítő műveleteket végez;
  • nyersanyagot, készterméket vizsgál, gyártásközi ellenőrzést végez;
  • eszközöket használ, gépeket és berendezéseket kezel;
  • befejező műveleteket végez;
  • tésztát készít;
  • tölteléket készít;
  • feldolgozza a tésztát;
  • tésztát keleszt;
  • tésztát süt;
  • készterméket kezel, csomagol;
  • mézeskalácsot készít és díszít;
  • adminisztrációs munkát végez.

Ajánlott minden fiatal számára, aki szeret sütni, érdeklődik az élelmiszerek előállítása iránt, szeretne olyan termékeket alkotni, amelyekre a fogyasztóknak naponta alapvető élelmiszerként szüksége van.

Közérdekű adatok

Széchenyi István Egyetem Veres Péter Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium

Cím: 9028 Győr, Régi Veszprémi út 1-3.

E-mail cím: veres@sze.hu

Telefonszám: 96/427-522

OM azonosító: 910024